Tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe’nin Roma’daki sergisinin ardından, şimdi de Anadolu’nun en görkemli uygarlıklarından biri olan Hititler, Güney Kore’de sanatseverlerle buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu’nun eşsiz kültürel mirasını uluslararası arenada tanıtmayı sürdüreceklerini belirterek, İtalya’daki Göbeklitepe sergisinin gördüğü yoğun ilgiden sonra sıranın Hititler’e geldiğini duyurdu.

Seul Baekje Müzesi’nde Hititler Sergisi Açıldı

Güney Kore’nin başkenti Seul’de, 7 Mart’ta açılan Hititler Sergisi, Türkiye’den getirilen 212 eseri sanatseverlerle buluşturuyor. Türkiye ile Kore arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlayan sergide, Çorum, Boğazköy ve Alacahöyük müzelerinden seçilmiş eserler yer alıyor.

M.Ö. 17. yüzyılda tarih sahnesine çıkan ve Anadolu’da güçlü bir medeniyet kuran Hititler, zengin kültürel mirasıyla Seul Baekje Müzesi’nde tanıtılıyor. Sergi, 8 Haziran’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Serginin Açılışına Yoğun Katılım

Serginin açılış törenine Türkiye’den Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz ve Seul Büyükelçisi Murat Tamer katıldı. Güney Kore’den ise Seul Belediyesi Siyasi İşler Belediye Başkan Yardımcısı Byeongmin Kim, Seul Metropolitan Konseyi Kültür, Spor ve Turizm Komitesi Başkanı Kyeong Kim, Kültür Dairesi Başkanı Chaesuk Ma ve Gimhae Belediye Başkan Yardımcısı Kyeongwon An törende yer aldı.

Ayrıca Suudi Arabistan, Umman, Tunus, Azerbaycan, Türkmenistan, Hırvatistan, Estonya, Litvanya, Hollanda, Çekya ve Ukrayna’nın Seul büyükelçileri de açılışa katıldı.

Hititler Bilim Dünyasında Tartışılacak

Sergiye paralel olarak, 18 Nisan’da “Türkiye-Hititler Uluslararası Akademik Konferansı” düzenlenecek.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın girişimiyle gerçekleşecek konferansa, Prof. Dr. Andreas Schachner, Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Dr. Önder İpek ve Boğazköy Müzesi Müdürü Resul İbiş konuşmacı olarak katılacak.

Daha önce Gimhae Ulusal Müzesi’nde sergilenen Hitit eserleri, 37 binden fazla ziyaretçiyle büyük ilgi görmüştü. Şimdi ise 23 milyon nüfuslu Seul’de sanatseverlerle buluşarak Türkiye’nin kültürel mirasını dünya sahnesine taşıyor.